© © 2024 Polatlı Haber Ajansı Tüm Hakları Saklıdır.

Polatlılı buradan çıkmaz: Polatlı Kültür Merkezi'ne kavuşuyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, inşaatı yüzde 40 seviyelerindeyken devraldığı Polatlı Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Kültür Merkezi'nin seçim öncesi açılması bekleniliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık'ın Başkan Mansur Yavaş'tan talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı yüzde 40 seviyelerindeyken devraldığı Polatlı Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.

6 bin 600 metrekarelik alanda yapılan çalışmalarda yüzde 80 seviyelerine gelen Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nin içerisinde Aile Yaşam Merkezi, 511 kişilik gösteri, konferans ve tiyatro salonu açık ile kapalı fuaye alanları spor salonu ve birçok sosyal donatı olacak.

İnşaatının yarım kalması nedeniyle atıl hâle gelen kültür merkezini Polatlı halkına seçimlerden önce kazandıracaklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık POHA Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi. 

"Proje eski Belediye Başkanımız Sayın Yakup Çelik döneminde başlamıştı. Ve yaklaşık 10 yıldır atıl durumdaydı. Polatlı Belediye Başkanı ile görüşmemiz sonucunda benim vasıtamla proje kitapçığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a sunmamızla beraber, başkanımızda bu konuyu gündemine aldı ve fen işlerine talimat verdi. Fen işleride yapmış olduğu çalışma sonucunda tahsis anlamına sıcak bakıldı. 87 Milyon TL'ye ihalesi gerçekleşti. Yüklenici firma çalışmalarına başladı." 

"Polatlı'nın ilk kültür merkezi"

Fatih Sultan Kültür Merkezi'nin Polatlı'nın ilk kültür merkezi olacağını ifade eden Ovacık, "Burası hizmete girdiğinde Polatlılı hemşehrilerimize fitness, çok amaçlı kurslar, konferans, tiyatro salonu ve aile yaşam merkezi buraya taşınacak. 2024 yerel seçimleri öncesinde ismide güzel olan Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi'mizi Başkanımız Mansur Yavaş'ın öncülüğünde tamamlamış olacağız." dedi. 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER